2020 een nieuw jaar
Niets zo veranderlijk als de regelgeving in de zorg… Die gedachte komt vast ook wel eens bij jullie op. Voor het komende jaar zijn er ook weer nieuwe ‘regels’ die actueel worden. Zo zijn daar bijvoorbeeld de focus op de onvrijwillige zorg en de mogelijkheid voor familie om mee te kijken in de digitale rapportages. Beide roepen vragen op. Het zijn goede onderwerpen om met elkaar over van gedachten te wisselen. Zo hebben wij afgelopen herfst aan tafel gezeten met een drietal Herbergiers om (onder andere) deze dingen te bespreken. Hieronder doe ik verslag van onze bevindingen.
Sowieso was deze bijeenkomst een goede manier voor ons om weer geïnspireerd te raken en nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Zoals een nieuw formulier ‘Genomen maatregelen’ welke automatisch wordt aangemaakt na het invullen van een VIM melding. En een nieuw evaluatie formulier, veel uitgebreider en volgens het Kwaliteitshandboek Herbergier van DDN. Beide worden nu getest, ‘Genomen maatregelen’ is al beschikbaar en ‘Periodieke evaluatie’ volgt naar schatting half januari. Bijeenkomsten met een aantal van jullie willen we graag vaker doen, volgende keer in de lente, en dan graag met een aantal Thomashuizen. Indien je daar graag bij wilt zijn of ideeën wilt aandragen, stuur ons een mail: info@zorgrapportage.nl!
Voor nu: veel leesplezier!
Onvrijwillige zorg
Zoals gezegd, hebben we hierover gesproken met een aantal Herbergier-ondernemers. Met hun input hebben we in de Zorgkaart (of Zorgplan) een aantal items toegevoegd waar deze informatie in het profiel van de bewoner ingevoerd kan worden. Het gaat dan om of, en zo ja welke, onvrijwillige zorg geboden wordt en wie hier toestemming voor heeft gegeven. De keuzes zijn psychofarmaca, bewegingsmelder en ‘anders’.
We realiseren ons dat er over dit onderwerp ook allerlei gesprekken worden gevoerd met wettelijk vertegenwoordigers en andere betrokkenen. Verslagen van deze gesprekken krijgen een plek in het archief van de bewoner. De vermelding in de zorgkaart is vooral bedoelt om snel en overzichtelijk in beeld te kunnen krijgen of en welke onvrijwillige zorg geboden wordt.
NB: Bij de huizen die gebruik maken van een Zorgplan onder de knop Zorg is het item toegevoegd onder de tab Zorg & Risico.
Adreswijziging
Sommigen van jullie is het al opgevallen, maar het afgelopen jaar zijn wij verhuisd. Wij hebben een huis gekocht in Giethoorn, dat we nu grondig laten verbouwen. Intussen wonen we nu tijdelijk in een klein tolhuisje in De Wijk (zie foto). Op allerlei plekken (briefpapier, website, mailsignatuur, etc.) moeten we de adreswijziging doorvoeren, daar zijn we nu druk mee bezig. Tijdens deze periode kan het dus zijn dat je verschillende adressen tegenkomt. Bedoeling is dat we vanaf 1 april (geen grapje!) permanent in Giethoorn zijn.
Welkom bij de club
Supertrots zijn we dat er weer zes Herbergiers bij zijn gekomen, namelijk Delft, De Maashorst, Schoonhoven, Doetinchem, Heythuysen, Heerde en Piershil. Dus komen we dan op 21 Herbergiers!
Ook nog vier Thomashuizen, te weten Apeldoorn Berg en Bos, Bunde, Heijenrath en Schoonhoven, dat maakt in totaal 10 Thomashuizen. Ook de aangepaste versie van Zorgrapportage voor de Thomashuizen doet het dus steeds beter!
Werk je nog niet met Zorgrapportage en wil je meer weten over de mogelijkheden om te starten of over te stappen? Laat het ons weten: info@zorgrapportage.nl